Konektory M12 jsou určeny pro oblast automatizace, pro senzory a aktuátory. Poruchovost těchto konektorů Hirschmann je extrémně nízká. 

Jsou v nabídce v přímé i úhlové verzi, s počtem pinů 4 nebo 5, s vývodkou PG7 nebo PG9. Samozřejmě jsou k dispozici ve verzích samec i samice. A stejně jako všechny konektory M12 i tyto se vyznačují závitem M12 ke vzájemnému spojení protikusů.

Konektory mají tělo vyrobeno z polyamidu a kontakty z mosazi. Materiál polyamid byl zvolen proto, aby konektor odolával podmínkám v průmyslovém prostředí. Konektory s vývodkou PG7 jsou určeny pro kabely s vnějším průměrem 4-6mm, s vývodkou PG9 pro kabely s průměrem 6-9mm.

Od těchto konektorů se očekává dlouhá životnost, proto mají ochranu proti prachu a vlhkosti, odolávají mnoha olejům a chemikáliím. Ergonomický design zajišťuje snadnou a rychlou práci, šroubované spojení zabraňuje nežádoucímu uvolnění. To je vlastně další výhoda z pohledu spolehlivosti při aplikacích, kde dochází k vibracím, např. výrobní pás nebo lisy.

Nejpoužívanější typy konektorů M12 jsou dostupné přímo z našeho skladu.
Kompletní nabídku značky Hirschmann včetně zmíněných typů i s kabely různých délek vám zajistíme na objednávku.

Více informací o produktech Hirschmann vám rádi poskytneme na adrese info@soselectronic.cz