Skříňka z nerezavějící oceli nebo hygiena na prvním místě

Nerezová ocel se široce používá ve výrobě potravin a farmacii. Vyznačuje se přídavkem chromu – nejméně 10,5 procenta z celkového složení. Chrom je vysoce reaktivní na kyslíkové prostředí a na svém povrchu rychle vytváří vysoce odolnou pasivační bariéru, která chrání vnitřní struktury před další korozí. Nerezovou ocel lze snadno čistit a dezinfikovat. Její hladký povrch – který je výsledkem leštění – nepodporuje růst bakterií a plísní. Díky tomu je ideální pro použití v odvětvích, jako je zpracování potravin, kde je prvořadá hygiena a čistota.

Panelový počítač z nerezavějící oceli s krytím IP69K

Nerezová ocel třídy 316 obsahuje 16 až 18 % Cr, 10 až 14 % Ni a 2 až 3 % Mo. Ve spojení s chromem poskytuje molybden vynikající odolnost vůči napadení většinou chemikálií a zvýšenou odolnost vůči chloridové korozi v porovnání s ocelí třídy 304. Díky tomu je vhodnější pro zpracování masných výrobků a potravin s mírným obsahem soli.

Krytí

Panelové počítače LexSystem jsou dostupné ve verzích IP66, IP67 nebo IP69K. Pro zachování ochrany IP67 nebo IP69K musejí být panelové počítače sestaveny přímo výrobcem. Po otevření u zákazníka nelze zaručit krytí vyšší než IP66.

Stupeň krytí IP69K poskytuje úplnou ochranu proti vniknutí prachu a ochranu před stříkající horkou vodou o teplotě 80 °C pod vysokým tlakem 8–10 MPa (80–100 bar).

Stupeň krytí IP69K je nejvyšší dostupná ochrana.

Série Stainless

Tato série obsahuje 10,4” a 15,1” model s rezistivním dotykovým panelem a 19” model s kapacitním dotykovým panelem. Všechny modely pracují v rozsahu teplot okolí 20 °C až +60 °C a mají široký rozsah vstupního napětí 9 až 36 V DC. Standardní konfigurace využívá 2,5” jednodeskový počítač (SBC) 2I385HW-D94 s procesorem Intel Celeron J1900 a zabudovanou 4GB RAM nebo 2I640HW-E13 s procesorem Intel Atom x6413E a zabudovanou 8GB RAM. SBC může použít mSATA SSD poloviční nebo plné velikosti, nebo 2,5” SSD s montážní sadou.

Vodotěsné konektory M12

Všechna rozhraní používají standardní vodotěsné konektory M12.

10,4” panelový PC obsahuje sedm konektorů.

obr2785_pccba8fbcd1bb.jpg

Panelové PC 15,1” a 19” mají osazeno sedm konektorů a volné sloty pro dva další konektory.

Panelový počítač z nerezavějící oceli s krytím IP69K

Všechny konektory jsou chráněny vodotěsnou krytkou. Panelové počítače se dodávají bez kabelů, ty je třeba objednat samostatně. Délka kabelu je 2 m. Více informací o kabelech na panelové počítače z nerezavějící oceli najdete v příručce Stainless Panel PC Assembly Guide.

obr2785_p09d606e127ee.jpg

Možnosti přizpůsobení

Uvádíme několik příkladů možných úprav embedded systémů LexSystem:

1. Více konektorů M12 pro další rozhraní.
2. Záložní akumulátor s nabíječkou zabudovaný ve skříňce.
3. Zálohování pomocí superkondenzátorů, které vám umožní korektně vypnout operační systém.
4. Různé jednodeskové počítače.
5. Vodotěsné antény na Wi-Fi nebo LTE. 

„Jednoduchá přizpůsobení vám společnost LexSystem dokáže připravit již v množství od deseti kusů. Obecně platí, že je-li to ovšem jen trochu technicky možné a ekonomicky proveditelné, výrobce vám zhotoví embedded systém přesně podle vašich potřeb. Proto neváhejte a pošlete nám své požadavky a my to prověříme přímo s výrobcem,“ říká Miroslav Piskor, produktový specialista SOS electronic.

Další informace o produktech LexSystem vám poskytne obchodní zástupce SOS electronic ve vašem regionu, nebo nám napište na adresu lexsystem@soselectronic.com. Rádi vám poradíme.