Detekujte VOC a NOx jen s jedním čipem. Se senzorem SGP41
Firma Sensirion má ve svém portfoliu mnoho senzorů, jejichž zaměření přímo souvisí s ochranou životního prostředí a lidského zdraví.

Výrobce nyní přichází s dalším novým senzorem, tentokrát k detekci více znečišťujících látek v interiéru a to v jednom senzorovém čipu.

Toto senzorové řešení je vhodné pro okamžité a nepřetržité monitorování VOC a NOx a to včetně potenciálně škodlivých látek, jejichž vnímání není běžnými smysly možné. Kromě toho automatické řízení zařízení pro úpravu vzduchu na základě signálů SGP41 pomáhá šetřit energii tím, že je vypíná poté, co se odstraní zvýšené hodnoty VOC a/nebo NOx v interiéru.

Signál ze senzoru je zpracován algoritmem Sensirion, běžícím na externím mikrokontroléru. Výstupem algoritmu jsou indexy VOC a NOx v rozsahu 1 až 500.

Detekujte VOC a NOx jen s jedním čipem. Se senzorem SGP41

Vícepixelový snímací prvek SGP41 se vyznačuje bezkonkurenční odolností vůči znečišťujícím plynům, které se vyskytují v reálných aplikacích. To umožňuje jedinečnou dlouhodobou stabilitu i nízký drift. Nejmodernější výrobní proces společnosti Sensirion zaručuje vysokou reprodukovatelnost a spolehlivost. Díky kotoučovému balení a SMD provedení je SGP41 ideální pro velkoobjemové aplikace.

Nový senzor těkavých organických sloučenin (VOC) a oxidů dusíku (NOx), Sensirion SGP41, naleznete v našem skladovém sortimentu.

Začněte testovat SGP41 již dnes pomocí vývojového kitu SEK-SVM4x!

Zajímavé informace o měření a VOC indexu se dozvíte i v našem předchozím článku o senzoru SGP40.

Máte-li dotazy nebo potřebujete poradit s výběrem vhodných produktů značky Sensirion, neváhejte nás kontaktovat na adrese info@soselectronic.cz.