V následujícím krátkém rozhovoru si na konkrétním příkladu z praxe ukážeme, proč dobře promyšlený výběr páječky zefektivňuje práci na projektech. Na otázky odpovídá Martin Brestovič, produktový specialista v SOS electronic.


Kdy by se měl zákazník detailněji zaměřit na výběr pájecího zařízení?

Vždy. Výběr kvalitní techniky je třeba si skutečně dobře promyslet. Zejména tehdy, pokud jsou na operátora kladeny velmi vysoké nároky k dosažení minimální chybovosti při pájení jednotlivých komponent ve výrobcích. Například při práci s malými pájecími ploškami, hustými vývody, několikavrstvými deskami či zemními (tzv. GND) spoji.


Case study: Výběr kvalitní páječky šetří firmám čas i peníze


Mohl byste to trochu rozvést?

Určitě. Dobrým příkladem by byl požadavek našeho zákazníka před několika týdny. Šlo v něm o ZIF patici pro velké procesory se stovkami poměrně hustých vývodů. Taková hustota pinů je náročná na pájení i pro velmi zkušeného operátora, kdy je zásadní, aby nedošlo ke zkratu.

Přestože se většina vývodů pájí dobře, určité procento z nich příliš odvádí cenné teplo. Jde zejména o zemnící piny, které jsou na vícevrstvé DPS spojeny s velkými měděnými plochami. Za jiných okolností by byl v podobných případech nápomocný spodní podohřev, ovšem při pájení velké plastové ZIF patice by bylo jeho použití doslova problematické.


Řešení bude zřejmě trochu komplikovanější.

Je třeba si uvědomit, že pro práci s GND piny by zákazník potřeboval pájecí stanici s co největším hrotem a ručku s technologií co nejlepšího přenosu tepla. Avšak hustota pinů v tomto případě neumožňuje použít silnější hrot. Ačkoli to může vypadat jako dilema, řešení je jednoduché.


Najde se v produktovém portfoliu vhodné řešení?

Ano. V tomto konkrétním případě jsme zákazníkovi navrhli vyzkoušet aktivní hroty Weller. Jde o technologii, při které je pájecí hrot napevno spojený s malým topným tělesem a senzorem teploty přímo z výroby. Vyznačuje se téměř dokonalým přenosem tepla z topného tělesa na hrot, jakož i velmi přesným měřením teploty a rychlou odezvou na její změny.
Díky tomu může například 40-50W aktivní hrot hravě konkurovat klasickým páječkám s výkonem i více než 80W.

Case study: Výběr kvalitní páječky šetří firmám čas i peníze


Pro zákazníka šlo zřejmě o novinku. Jak ji přijal?

Opatrně, ale věřil nám. Abychom mu v prvním okamžiku dali možnost otestování, zapůjčili jsme mu stanici série Weller WX 1012s ručkou WXMP. Zákazník si pak na základě našeho doporučení zvolil největší možný hrot, který se dal použít na dané spoje a začal s pájením.

Výsledkem bylo, že s touto technologií dokázal kvalitně zapájet i ty zemní piny, které byly dříve problematické. Kromě tohoto komfortu pro operátora samozřejmě okamžitě vzrostla kvalita výrobků, snížily se finanční náklady spojené s chybovostí, jakož i výkon celkové výroby.


Zdá se, že hroty hrají při pájení důležitou roli.

Ano a to velkou. Před několika měsíci jsme prostřednictvím pravidelných produktových článků na naší stránce informovali o tom, že společnost Weller výrazně rozšířila právě sérii aktivních hrotů. K již tak bohaté sérii hrotů s velikostí “Mikro” přidal výrobce i menší hroty “Pico” a vysoce výkonné (až do 150W) hroty “Ultra”.

Ty jsou vhodné i pro pájení spojů s enormními nároky na teplo. Vzhledem k tomu, že kromě velmi rychlé odezvy a vysokého výkonu při malých rozměrech nabízejí aktivní hroty i špičkovou kvalitu pájení a menší teplotní šok součástkám, není u nich nutné nastavovat přehnaně vysokou teplotu jako "kompenzaci" nedostatečného přenosu tepla na spoj. 

Nejoblíbenější pájecí hroty Weller držíme jako skladové položky za konkurenční ceny, jsme autorizovaným distributorem. S výrobcem máme tedy přímý vztah a jeho plnou podporu. Na objednávku můžeme zajistit i jiné produkty, přičemž dodávky jsou velmi pružné, sortiment je kvalitní s vysokou spolehlivostí a hlavně zanedbatelnou až nulovou mírou reklamací.


Case study: Výběr kvalitní páječky šetří firmám čas i peníze


Řešíte často při technické podpoře podobné žádosti od zákazníků?

Ano, prakticky denně. Dostáváme mnoho specifických otázek a požadavků, které řešíme se zákazníky individuálně, ale myslím si, že mnohá řešení jsou zajímavá i pro jiné zákazníky.

Kromě problematiky pájení pomáháme často např. s výběrem vhodného displeje nebo krabičky pro zařízení, s volbou vhodného embedded zařízení do aplikace nebo radíme, jak si zbytečně nezkracovat dosah u různých typů RFID čteček. Tato témata bych však rád rozebral při další příležitosti.

Pokud vás téma pájení zaujalo nebo hledáte řešení v podobné situaci, rádi vám poradíme. Neváhejte nás kontaktovat na adrese info@soselectronic.cz