obr2783_p4aadc99901a4.jpg


Společně s nadšenci v oblasti technologie a vědy jsme si užili hybridní konferenci Radioelektronika.

 „Setkání na těchto místech mám rád, protože mám možnost poznat názory různých elektrotechniků. Máme společná témata a výměna názorů na vývoj technologií se kvůli různým pohledům ubírá netradičními směry,“ vyjádřil se Ladislav Horvát, obchodní zástupce SOS electronic.

Konference se uskutečnila v prostorách TECHNICOM na Slovensku. Již několik let je organizátorem konference Svaz slovenských vědeckotechnických společností – Slovenská elektrotechnická společnost ve spolupráci s Technickou univerzitou v Košicích. (Association of Slovak Scientific and Technological Societies – Czech Electrical Engineering Society ve spolupráci s Technical University of Kosice).

Pro rozhovory a diskuse byly k dispozici vyhrazené prostory. Samozřejmě, přímo na místě byla také výstava nejnovějších elektronických produktů, na které se podílela i SOS electronic. Podařilo se nám vystavit naše nejzajímavější produkty z oblasti optoelektroniky, nástrojů a elektromechanických komponent od světových nebo klíčových dodavatelů v oblasti elektroniky.

Organizátoři 32. ročníku mezinárodní konference Radioelektronika se zaměřili na témata rozvoje v oblasti technologie a elektroniky. Vytvořili tak jedinečnou příležitost k setkání pro různorodé skupiny, jako jsou výzkum, průmyslové společnosti a vzdělávací instituce.

Na konferenci zaznělo několik přednášek, například profesora Patricka Bourse z norské univerzity NTNU či Luca de Vita z italské univerzity Università degli Studi del Sannio. Zajímavostí byla také přednáška Miloše Černáka, hlavního inženýra ze švýcarské společnosti Logitech, na téma Machine learning pro spotřební elektroniku.

Pokud se zajímáte o svět elektrotechniky, podívejte se na naše odborné články v blogu SOS electronic, nebo nás sledujte na sociální síti Twitter či Facebook.