Na první pohled obyčejná soutěž o elektrickou koloběžku

Výzva vypadala navenek jednoduše

Od září 2021 do června 2022 měli studenti možnost přihlásit se do soutěže o každoměsíční věcné ceny. Podmínkou bylo správně odpovědět na sérii otázek z oblasti elektrotechniky a elektroniky. Všechny úkoly jsme připravili tak, aby hledali správnou odpověď v tabulkách, knihách nebo na internetu. A možná se ukrývala i na našich webových stránkách soselectronic.com. To jsme jim však neřekli. :) 

Nechtěli jsme, aby pro ně byla správná odpověď nedosažitelná. Snažili jsme se však potrápit jejich mozkové buňky tak, aby nedostali cenu, kterou by mohli získat, zadarmo. Těší nás, že se naše činnost setkala s velkým zájmem nejen samotných studentů, ale i ředitelů středních škol a učitelů odborných předmětů," říká Jozef Verbovský, vedoucí marketingového oddělení.

A o tom, že se nám to opravdu podařilo na výbornou, vypovídá vyjádření vítěze hlavní ceny, elektrické koloběžky, Daniela Pacigy. Mimochodem, tento talentovaný student, v současné době čerstvý a úspěšný absolvent Střední průmyslové školy techniky a designu v Popradu na Slovensku, se zapojil do řešení všech dvanácti soutěžních otázek.

Na první pohled obyčejná soutěž o elektrickou koloběžku

Číst, studovat, hledat. Vítězství v soutěži nebylo zadarmo

„Odpověď na některé otázky mi nezabrala moc času a byl jsem si jistý, že jsem téměř okamžitě  odpověděl správně. Na mnohé z nich jsem se však musel připravit. Číst, studovat, hledat. Řeknu vám, že mi to dalo zabrat, ale na konci dne jsem byl rád, když byla moje odpověď vyhodnocená jako správná. Znamenalo to pro mě mnogo," přibližuje Daniel své pocity ze soutěže

Soutěž probíhala doslova na mezinárodní úrovni. Možnost zapojit se do ní jsme dali studentům ze škol na Slovensku, v Maďarsku a Polsku. Tedy na trzích, na kterých SOS electronic aktivně působí mimo jiné jako autorizovaný distributor značek mnoha světových výrobců elektronických součástek.

Praxe v oboru je velmi důležitá

Je dobojováno, soutěž skončila, ceny jsou rozdané. Také tímto mottem se řídilo oficiální předávání hlavní ceny, které se uskutečnilo začátkem července za účasti ředitele školy Ing. Jaroslava Bašisty a jeho týmu. Právě s nimi jsme si totiž vzájemně vyměnili zkušenosti z výuky a praxe. Seznámili jsme je s naším konceptem dne otevřených dveří v SOS electronic a otevřeli jim další možnosti vzájemné úzké spolupráce. 

Věříme, že i takovými soutěžními aktivitami vytvoříme u studentů vztah k elektronice a elektrotechnice, ze kterého koneckonců budeme mít prospěch všichni, firmy z praxe, jakož i vzdělávací instituce. 

Studentům nabízíme možnost stáže v naší společnosti. Pokud máte zájem nebo znáte někoho, kdo by měl zájem o účast na stáži u násmůže nás kontaktovat prostřednictvím této stránky.