Štípací kleště alias "štípačky" patří dozajista mezi ruční nástroje, se kterými se nejčastěji dotýkáme přímo vývodů součástek.

Pokud na vašem pracovišti dodržujete všechny základní zásady práce s elektrostaticky citlivými součástkami (ESD sensitive), snad ani není nutné použít i ESD bezpečné štípačky, třeba ovšem říci, že elektrostatický náboj může vzniknout i přímo "v nástroji" (ručka, tření…), proto je pro zaručení 100% bezpečnosti vždy vhodné použít štípačky, které rozptylují elektrostatický náboj. Ve většině případů to znamená, že ručka je vyrobena z plastu, který není až tak "dokonalý" izolant, ale naopak má určitou vodivost.

Že jsou ESD bezpečné nástroje dostupné za přijatelnou cenu dokazují i štípací kleště Toolcraft 816743. Jde o kvalitní kleště, určené ke stříhání drátů a vývodů součástek až do průměru 1,3mm (Cu). S celkovou délkou 134 mm dobře padnou do ruky, s tvrdostí čepele HRC 60 vydrží dlouho ostré.

Kleště 816743 najdete v našem skladovém sortimentu. V případě zájmu i o jiné typy nás prosím kontaktujte na adrese info@soselectronic.cz.